Sastojci
30 osoba
- KORE
- 300 gr secera
- 3 kasike prezli
- 3 kasike brasna
- 300 gr sjeckanih oraha
- 15 bjelanjaka
- Fil 1
- 1/2 l mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 5 kasika brasna
- 5 kasika secera
- Fil 2
- 15 zumanaca
- 150 gr secera
- 2 vanilin secer
- 100 ml vode
- Fil 3
- 500 gr margarina
- 370 gr secera u prahu
- 100 gr cokolade
- Dekoracija
- 4 slaga
Priprema
- 1.U posudi za mjesanje umutiti 5 bjelanjaca sa 100gr secera, dodati 1 kasiku prezli, kasiku brasna i 100 gr sjeckanih oraha, pa lagano promijesati kasikom. Smjesu susiti na 150 stepeni oko 45 min. Isto ponoviti jos 2 puta.
- 2.Fil 1: u 1/2l mlijeka skuvati razmucen puding sa 5 kasika brasna i 5 kasika secera. Ostaviti da se ohladi.
- 3.Fil 2: pjenasto umutiti 15 zumanaca sa 150 gr secera i vanil secerom, zatim dodati 100 ml vode i kuvati na pari dok se ne dobije gust fil.
- 4.FIl 3:umutiti margarin sa secerom u prahu pa dodati Fil 1 i Fil 2. Promijesati i podijeliti fil na 2 djela, pa u jedan dodati 100 gr tamne cokolade ( tamni fil ).Tortu filovati ovako: kora-zuti fil-tamni fil-kora-zuti fil-tamni fil-kora-slag.