Jesen svojim širokim spektrom boja i bogatstvom okusa ne obogaćuje samo prirodu, već naše svakodnevne, ali i svečane stolove.

SASTOJCI ZA PALAČINKE:

1 jaje

100 g oštrog brašna

100 g glatkog brašna

3 dl mlijeka

2 dl mineralne vode

1 žlica ulja

Prstohvat soli

30 g kakaa

1 žlica šećera

SASTOJCI ZA KESTEN PIRE:

400 g mljevenog kestena

70 g šećera u prahu

1 žlica arome vanilije

2 dl mlijeka

  • Smjesa za palačinke

Suhe sastojke umiješati, dodati žumanjak, ulje, vodu i mlijeko. Smjesi lagano umiješati snijeg od bjelanjka. Miješati da nema grudica. Smjesu ostaviti 30 minuta. Ispeći palačinke.

  • Kesten pire

Suhe sastojke umiješati te ulijevati toplo mlijeko dok se ne dobije pire. Ohladiti.

  • Palačinke nadjenuti kesten pireom, ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem i otopljenom čokoladom.

coolinarika