Najčešće se radi s kranjskim kobasicama, ali možete staviti bilo koje dimljene kobasice za kuhanje koje nađete u hladnjaku. Ako redovno doma kuhate grah, stavite taj koji ste sami skuhali umjesto ovog iz konzerve.
Sastojci:
3 žlice maslinovog ulja 50 g dimljenog hamburgera (špeka) 1 crveni luk 1 komorač 1 svežanj stabljika celera 3 kobasice za kuhanje (kranjske, češnjovke) sol 2 žlice koncentrata rajčice 1 žličica dimljene crvene paprike ½ žličice mljevenog korijandera 1 lovorov list 2 l vode 2 velike konzerve bijelog graha (920 g)
Priprema: 1. Narežite sastojke: Dimljeni hamburger, crveni luk, komorač i stabljike celera narežite na kockice, a kobasice na deblje kolutove.
2. Skuhajte: Na ulju dinstajtedimljeni hamburger da posmeđi sa svih strana, dodajte luk, komorač i celer, posolite.
3. Dinstajte da svi sastojci omekšaju.
4. Dodajte narezane kobasice, koncentrat rajčice, začine i vodu pa kuhajte pola sata u polupoklopljenom loncu.
5. Dodajte ocijeđeni grah i kuhajte još desetak minuta.
6. Poslužite: Jedite dok je još vruće uz svježi domaći kruh.