Ne možemo ni zamisliti što vam je sve palo na pamet kada ste ugledali naslov “Crnac bez jaja”. Ovaj kolačić, kako i sam naslov kaže, uopće ne sadrži jaja! Izuzev toga, iznimno je ukusan, a jednostavan za pripremu.

  • Za biskvit:
  • Jogurt 540 g
  • Glatko brašno 300 g
  • Šećer 250 g
  • Ulje 120 ml
  • Kakao 25 g
  • Soda bikarbona 2 žličice
  • Maslac
  • Za glazuru:
  • Maslac 150 g
  • Šećer 120 g
  • Mlijeko 120 ml

Upute po koracima:

1.Brašno, jogurt, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu dobro promiješamo mikserom.

2.Dobivenu smjesu ulijemo u kalup prethodno namazan maslacem i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, na 20 minuta.

3.Maslac stavimo u lonac iznad vatre, a kada se otopi, dodamo mu natrganu čokoladu, šećer i mlijeko te miješamo sve dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.

4.Kada je pečen, biskvit ostavimo da se malo ohladi, zatim ga prelijemo čokoladnom glazurom i stavimo u frižider na hlađenje.

5.Kada se kolač ohladio možemo ga poslužiti.