Naučite kako na jednostavan način pripremiti domaće mlince. Savršeni su kao prilog uz pečeno meso.

Sastojci:

500 g glatkog brašna

1 žličica soli

300 ml tople vode

Priprema:

1. Zamijesite tijesto

Sve sastojke stavite u veću zdjelu i zamijesite glatko tijesto. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva zajedno s limom za pečenje na kojem ćete peći mlince.

2. Ispecite mlince

Podijelite tijesto na 10 dijelova i svaki razvaljajte na veličinu 30×30 cm. Lim za pečenje izvadite iz pećnice. Mlinac oprezno prebacite na lim i vratite u pećnicu na 5-6 minuta.

Mlinci trebaju biti svjetlo smeđe boje s tamnim točkama. Gotov mlinac stavite na krpu kako bi se ohladio, a postupak ponovite s ostatkom.

3. Pripremite mlince

Mlince natrgajte na komade veličine po želji i prelijte ih vrelom vodom. Začinite masnoćom od pečenja i poslužite.

Napomena:

Ovako pripremljeni mlinci mogu stajati do 2 tjedna u hermetički zatvorenoj posudi.