Naučite kako na jednostavan način pripremiti domaće mlince. Savršeni su kao prilog uz pečeno meso.
Sastojci:
500 g glatkog brašna
1 žličica soli
300 ml tople vode
Priprema:
1. Zamijesite tijesto
Sve sastojke stavite u veću zdjelu i zamijesite glatko tijesto. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva zajedno s limom za pečenje na kojem ćete peći mlince.
2. Ispecite mlince
Podijelite tijesto na 10 dijelova i svaki razvaljajte na veličinu 30×30 cm. Lim za pečenje izvadite iz pećnice. Mlinac oprezno prebacite na lim i vratite u pećnicu na 5-6 minuta.
Mlinci trebaju biti svjetlo smeđe boje s tamnim točkama. Gotov mlinac stavite na krpu kako bi se ohladio, a postupak ponovite s ostatkom.
3. Pripremite mlince
Mlince natrgajte na komade veličine po želji i prelijte ih vrelom vodom. Začinite masnoćom od pečenja i poslužite.
Napomena:
Ovako pripremljeni mlinci mogu stajati do 2 tjedna u hermetički zatvorenoj posudi.