Obavještavamo poljoprivredne proizvođače da je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju danas,31. siječnja 2024. izvršila uplatu sredstava za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje u sektoru ratarstva.

Cilj Programa potpore za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje u sektoru ratarstva je pružiti financijsku potporu proizvođačima koji se bave proizvodnjom pšenice i/ili ječma i/ili zobi i/ili tritikale i/ili pira i/ili raži i/ili uljane repice kako bi se ublažili ekonomski gubitci koji utječu na održivost proizvodnje ratarskih kultura u Republici Hrvatskoj.

Za potporu je prihvatljivo bilo prvih 30 ha poljoprivrednih površina na kojima podnositelj Zahtjeva uzgajao pšenicu i/ili ječam i/ili zob i/ili tritikale i/ili pir i/ili raž i/ili uljanu repicu u 2023. godini.

Intenzitet potpore iznosi najviše 135 €/ha za površine prihvatljive za potporu.

U slučaju da se tijekom administrativne kontrole utvrdi da Zahtjev Agenciji za plaćanja nije dostavljen sukladno Programu i Javnom pozivu i/ili da nije dostavljena potrebna dokumentacija propisana Javnim pozivom podnositelj Zahtjeva će biti isključen iz ostvarivanja prava na potporu iz Programa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime