Sastojci:
500 g gotovog lisnatog tijesta
50 g svježeg špinata
250 g svježeg sira
2 žlice kiselog vrhnja
1 jaje
1 prstohvat soli
1 žumanjak za premaz
Priprema:
1. Napravite punjenje
Narežite špinat na trakice i pomiješajte sa svježim sirom, kiselim vrhnjem i jajetom. Posolite.
2. Oblikujte trokutiće
Upalite pećnicu neka se grije na 180 stupnjeva.
Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu oko pola centimetra i narežite na trokute. Na sredinu svakog komada tijesta stavite po žlicu punjenja.
Svaki vrh trokuta savijte prema sredini tako da dobijete punjene jastučiće u obliku trokuta.
3. Ispecite
Stavite trokutiće na lim za pečenje koji ste obložili masnim papirom. Možete ga i samo nauljiti, no bolje je ovako u slučaju da iz oblikovanog tijesta iscuri malo punjenja (nećete imati previše posla oko ribanja).
Premažite trokutiće razmućenim žumanjkom i pecite oko dvadeset minuta, odnosno dok ne dobiju zlatnožutu boju.