Sastojci:

500 g gotovog lisnatog tijesta

50 g svježeg špinata

250 g svježeg sira

2 žlice kiselog vrhnja

1 jaje

1 prstohvat soli

1 žumanjak za premaz

Priprema:

1. Napravite punjenje

Narežite špinat na trakice i pomiješajte sa svježim sirom, kiselim vrhnjem i jajetom. Posolite.

2. Oblikujte trokutiće

Upalite pećnicu neka se grije na 180 stupnjeva.

Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu oko pola centimetra i narežite na trokute. Na sredinu svakog komada tijesta stavite po žlicu punjenja.

Svaki vrh trokuta savijte prema sredini tako da dobijete punjene jastučiće u obliku trokuta.

3. Ispecite

Stavite trokutiće na lim za pečenje koji ste obložili masnim papirom. Možete ga i samo nauljiti, no bolje je ovako u slučaju da iz oblikovanog tijesta iscuri malo punjenja (nećete imati previše posla oko ribanja).

Premažite trokutiće razmućenim žumanjkom i pecite oko dvadeset minuta, odnosno dok ne dobiju zlatnožutu boju.