Jesen svojim širokim spektrom boja i bogatstvom okusa ne obogaćuje samo prirodu, već naše svakodnevne, ali i svečane stolove.
SASTOJCI ZA PALAČINKE:
1 jaje
100 g oštrog brašna
100 g glatkog brašna
3 dl mlijeka
2 dl mineralne vode
1 žlica ulja
Prstohvat soli
30 g kakaa
1 žlica šećera
SASTOJCI ZA KESTEN PIRE:
400 g mljevenog kestena
70 g šećera u prahu
1 žlica arome vanilije
2 dl mlijeka
- Smjesa za palačinke
Suhe sastojke umiješati, dodati žumanjak, ulje, vodu i mlijeko. Smjesi lagano umiješati snijeg od bjelanjka. Miješati da nema grudica. Smjesu ostaviti 30 minuta. Ispeći palačinke.
- Kesten pire
Suhe sastojke umiješati te ulijevati toplo mlijeko dok se ne dobije pire. Ohladiti.
- Palačinke nadjenuti kesten pireom, ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem i otopljenom čokoladom.