POLPETE
1kg tikvica
1 luk / srednje velicine
1 cesanj cesnjaka
100 grama krusnih mrvica
150 grama ribanog sira gaude
2 jaja
sjeckanog persina
soli, papra, mediteranska mjesavina zacina
DIP OD KISELOG VRHNJA
3-4 zlice majoneze / ili po ukusu
1 cesanj cesnjaka
Polpete
1.
Tikvice naribati, nasoliti i pustiti oko pola sata da odstoje. Ocijediti ih rukama koliko vise mozete.
2.
Sitno sjeckani luk prodinstati na malo ulja, na kraju dodati sitno sjeckani cesnjak, neka samo malo pusti miris. Ohladiti.
Dip
1.
Pomijesati sve sastojke, zaciniti i ostaviti malo da odstoji da se prozmu zacini.
2.
Servirati polpete uz dip. Nama su najfinije mlake ili ohladjene na sobnoj temperaturi. Uz to fino pase tzatziki ili mijesana salata sa sjeckanom fetom. Mogu biti kao predjelo, ili samostalni obrok, pa cak i prilog.
3.
Opcija: uvaljati ih u mrvice, polijte malo otopljneog maslaca po njima, bit ce jos ukusnije i zapecite u pecnici.