Sastojci
oko 450 gr glatkog brašna Podravka
1 vrećica suhog kvasca Dolcela
2 prstohvata soli
1 žlica šećera
2 žlice ulja
malo praška za pecivo (ali malo)
1-1,5 dl toplog mlijeka (može i tople vode)
Nadjev
300-400 gr izribanog sira (gaude ili sl.)
100 gr šunke u ovitku Podravka (narezana na ploške)
ketchupa blagog Podravka
origano sušeni Podravka
Priprema
- 1.Mikserom sa spiralnim nastavcima zamijesiti mekano tijesto od brašna,kvasca,soli,šećera,malo praška za pecivo (na vrh noža),ulja i toplog mlijeka.Na brašnom posutoj površini doraditi tijesto rukama i formirati bublicu.Prekriti je i neka odmara na toplom mjestu cca 20-30 minuta,taman koliko je potrebno da se pripremi nadjev (izriba sir,izreže šunka).
- 2.Tepsiju,onu najveću,od štednjaka lagano nauljiti i na nju razvući tijesto,rukama.Fino utapkati krajeve i sve premazati sa sasvim malu ulja.Tijesto premazati ketchup-om,nasložiti naribani sir,komade šunke,pa opet “praznine” popuniti naribanim sirom.Što više,to bolje.Po vrhu posuti origanom.
- 3.Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 C oko 20 minuta,zavisno od vaše pećnice.Rezati po želji.Naravno,osim sira i šunke,možete dodati gljive i bilo šta drugo što volite,ali ovo je naša “kućna varijanta”.