Ne možemo ni zamisliti što vam je sve palo na pamet kada ste ugledali naslov “Crnac bez jaja”. Ovaj kolačić, kako i sam naslov kaže, uopće ne sadrži jaja! Izuzev toga, iznimno je ukusan, a jednostavan za pripremu.
- Za biskvit:
- Jogurt 540 g
- Glatko brašno 300 g
- Šećer 250 g
- Ulje 120 ml
- Kakao 25 g
- Soda bikarbona 2 žličice
- Maslac
- Za glazuru:
- Maslac 150 g
- Šećer 120 g
- Mlijeko 120 ml
Upute po koracima:
1.Brašno, jogurt, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu dobro promiješamo mikserom.
2.Dobivenu smjesu ulijemo u kalup prethodno namazan maslacem i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, na 20 minuta.
3.Maslac stavimo u lonac iznad vatre, a kada se otopi, dodamo mu natrganu čokoladu, šećer i mlijeko te miješamo sve dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
4.Kada je pečen, biskvit ostavimo da se malo ohladi, zatim ga prelijemo čokoladnom glazurom i stavimo u frižider na hlađenje.
5.Kada se kolač ohladio možemo ga poslužiti.