Dakle, ljubitelji svinjskih krmenadli sa kostima, naravno sočni odresci u umaku od mrkve su jelo koje možete napraviti i tako sa kostima. Također sam sigurna da bi jelo bilo ukusno i sa junećim odrescima ili pak piletinom, na vama je da probate. Ovo je u svakom slučaju jelo koje će vas oduševiti svojim blagim, a opet konkretnim okusom. Kao što možete vidjeti, ovdje nema puno namirnica niti začina, i možda je baš to razlog zašto je ovo tako fino.

Sočni odresci u umaku od mrkve su sočni upravo zahvaljujući brzoj termičkoj obradi na početku i polaganom pirjanju nakon toga. A spoj slatkaste mrkvice i kiselog vrhnja daje jednu sasvim posebnu dimenziju kremoznosti čiji ćete svilenaksti dodir na nepcu osjećati još dugo nakon kušanja.

SASTOJCI:

  • Nekoliko odrezaka svinjskog karea
  • 1 luk
  • 5 mrkvi
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 2 žlice gustina ili oštrog brašna
  • Sol
  • Papar
  • 500 ml vode

PRIPREMA:

  1. Meso izrezati na manje tanke odreske, posoliti pa kratko prepeći na tavi na malo ulja.
  2. Maknuti meso u stranu, dodati na ulje od pečenja sjeckan luk i mrkvicu, kratko pirjati pa podliti sa malo vode. Začiniti soli i paprom, pa vratiti meso u umak. Pirjati još nekih 30-tak minuta uz povremeno dolijevanje manje količine vode dok mrkvica ne omekša. Izvaditi tada meso na stranu pa u umak dodati kiselo vrhnje i gustin pomiješan s malo vode. Kratko prokuhati.
  3. Meso složiti u vatrostalnu posudu ili u posudu za posluživanje, preliti pripremljenim umakom i poslužiti uz prilog po želji. Također možete odreske vratiti u tavu sa umakom pa poslužiti tako. Pirjana riža se odlično uklapa u ovakav ručak.

Dobar tek!