U petak 18. prosinca 2020. godine s početkom u 10,00 sati na adresi Cesarčeva 5 u Zagrebu otvara se Kuća hrvatske hrane „CROTASTE“.

Programskom suradnjom Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) i Agro-klastera d.o.o., uz potporu i stratešku usmjerenost Ministarstva poljoprivrede i Vukovarsko-srijemske županije na poticanje domaće proizvodnje, CroTaste predstavlja platformu za promociju i plasman hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Cilj ove platforme je osigurati našim malim i srednjim proizvođačima,  s područja cijele Hrvatske, mjesto za promociju i prodaju proizvoda u samom centru grada Zagreba kako bi im pružili podršku koja im je prijeko potrebna, posebno u ovim teškim vremenima.

Promotivno-prodajni centar „CROTASTE“ otvorit će, u svojstvu izaslanice premijera Andreja Plenkovića, čelnica našeg resornog ministarstva, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, a na otvorenju će se prisutnim predstavnicima medija obratiti i ministar Mario Banožić te kao domaćini: doc.dr.sc Krunoslav Dugalić, ravnatelj Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH), Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije i direktor Agroklastera Zdenko Podolar.

Svoju podršku projektu nazočnošću pružit će i  Mladen Jakopović, direktor Hrvatske poljoprivredne komore (HPK), Dragan Kovačević, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam, izaslanik ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak, državni tajnik Velimir Žunac, kao, pomoćnici ministrice poljoprivrede Krunoslav Karalić i Jelena Đugum, pomoćnica ministrice turizma i sporta Snježana Brzica te predstavnik Osječko-baranjske županije Josip Lovković.

Kuća hrvatske hrane „CROTASTE“ nudit će široku paletu domaćih proizvoda, a prednost pri plasmanu  imaju proizvodi s oznakama europske kvalitete. Na policama će se naći brojni hrvatski proizvodi od nezaobilaznog slavonskog kulena, dalmatinskog i istarskog pršuta, GMO free jaja, šparoga, vina koje se posluživalo pri krunidbi engleske kraljice i mnogih drugih visokokvalitetnih, hrvatskih proizvoda, od maslinovog ulja do paškog sira, arancina i ribe iz Jadrana, koje će stanovnici glavnog grada moći kupiti za svakodnevnu potrošnju, ali i turisti kao vrijedan suvenir iz Lijepe naše.

Ovorenje će se odviti strogo poštivajući sve važeće epidemiološke mjere.