Traktor 8R je u rukama nekih kupaca već “nekoliko sezona”, prema John Deereu. Uostalom, kao i svaki samovozeći stroj, samovozeći traktor nije nešto što jednostavno bacite na svijet bez opsežnog testiranja. Prototipovi su testirani na terenu od jeseni 2019. U jesen 2022., međutim, tvrtka će konačno otvoriti prodaju sustava.

Unatoč nedavnoj akviziciji tvrtke Bear Flag Robotics, kaže da niti jedna od autonomnih tehnologija startupa nije ušla u ovaj sustav, koji je u izradi već nekoliko godina. Buduća ponuda usmjerena na Bear Flag dat će poljoprivrednicima mogućnost opremanja svojih postojećih traktora samovoznom tehnologijom, ali za sada se John Deere usredotočuje na samostalno rješenje koje je 8R.

Sustav ima šest pari stereo kamera, pokretanih parom Nvidia Jetson modula, pružajući potpuni pregled okoline. Njegov GPS sustav za navođenje, zajedno s geofencing, održava sustav na pravom putu za početne zadatke, kao što je oranje. Ovim daljinski upravlja John Deere Operations Center Mobile, koji omogućuje pristup slikama, video zapisima uživo i podacima o poslovima.

Sustav će se u početku nuditi na selektivnoj osnovi preko dilera u gornjem srednjem zapadu Sjedinjenih Država. John Deere će poljoprivrednicima pomoći u implementaciji. 8R je ovog tjedna izložen na CES-u u Las Vegasu.