Zašto neka od naših poduzeća kao što su Končar, Đuro Đaković, Ciak, brodogradilišta ne krenu putem Rimca te kroz deset godina ne postanu od vodećih proizvođača električnih traktora?!?

Prilika je sada, dok se sve gigantske firme sporo transformiraju da se uzme veliki dio kolača za EU tržište. Končar koristi već 20 godina za svoje tramvaje električnu energiju za hidropogone, što je idealno za proizvodnju traktora. Za razliku od svih drugih vozila, traktoru je potrebna težina da bi bio funkcionalan u polju. Već sada se vidi kako veliki igrači poput New Hollanda, Casea, Fendta polagano izlaze u javnost sa svojim prototipovima vozila.

EU potiče Farmere da grade svoje elektrane, tu je prilika za sve te firme da EU potakne i takav tip proizvodnje, kao i prodaju strojeva te kupovinu….

Znači uzmite primjer da se proizvode traktori do 100KW, da bi radio 8h pod punim opterećenjem njemu treba 800KWh baterija

Zato se treba usmjeravati na traktore koji ne rade pod punim opterećenjem već koji rade poslove, utovara, transporta, kultivacije, bacanja gnojiva, sjetve….

Fendt e100 Vario

Znamo da su traktori sezonski strojevi i oni bi mogli stvarati mnogim poljoprivrednicima glavobolje na ovakav način razmišljanja, također još kod samog punjenja, traktori bi se za jednu sesiju mogli puniti i danima, ukoliko se nema zakupljena snaga struje, ali ako se sada krene u razvoj te tehnologije kroz desetak godina bi moglo svašta biti dogučivo što je danas ne zamislivo.