Quantum Agriculture je četverostruki poljoprivredni sustav koji je prvi razvio Hugh Lovel 1986. kao istraživački projekt za Union Agricultural Institute u Blairsvilleu, Georgia. Temeljen na promatranju prirode s dubokim poštovanjem prema životu, ovaj sustav koriste tisuće farmera diljem svijeta.

Proučava kako poljoprivreda funkcionira u skladu s prirodom i kako poboljšati prinose, smanjiti uzgoj, eliminirati korov, štetočine i bolesti te poboljšati reakcije usjeva na vremenske uvjete dok se skuplja ugljični dioksid te dušik iz atmosfere i ugrađuje ih u humus u našem tlu.

  • Biokemijski slijed:Fiziologija bilja
  • Biološki:Povećanje života u tlu
  • Biodinamički:Organiziranje tla i atmosfere
  • Tehnologije kvantne poljoprivrede:Usklađivanje, harmoniziranje, stabilizacija farme i okolne zajednice

Da bismo to objasnili, započnimo s evolucijom kvantne fizike, znanosti koja se bavi najmanjim komponentama materije, subatomskim česticama i njihovom međusobnom interakcijom. Razvijena ranih 1900-ih zahvaljujući novim otkrićima beskonačno malih unutrašnjih atoma i zahvaljujući stvarnim genima – poput Maxa Plancka, Wolfanga Paulija i Davida Bohma – postala je posljednjih godina svojevrsna paradigma koja nadilazi aseptičke disertacije koje kao da nemaju nikakve veze sa svakodnevnim životom.

Postoje oni koji ga smatraju stvarnim referentnim okvirom za tumačenje svijeta , a ne samo subatomsku, filozofiju koja bi nam zajedno s ostalim teorijama razvijenim posljednjih desetljeća mogla pružiti teorijske i praktične alate za stvaranje nove paradigme, sposobne za postave temelje ekološkom i skladnijem društvu.

Način bavljenja poljoprivredom, kao i način približavanja životu kao cjelini, mijenja se i onim onima koji nagađaju ili koji zloupotrebljavaju želju za misterijom tipičnom za ljudsku vrstu, vidljivo je koliko su drevna mudrost i najangardnija nauka konvergiranje, a sve u cilju stvaranja skladnijih ekosustava.

Farma je zamišljena kao organizam u kojem se nalaze tlo, životinje, biljke, ali i sam poljoprivrednik, koji se može ponovno uravnotežiti na bioenergetskoj razini, zahvaljujući preparatima posuđenim iz homeopatije, malo ‘kao što se događa u biodinamičkoj poljoprivredi.

Prehrambena revolucija, vizija koja stoji iza kvantne poljoprivrede vrlo je moćna

Prema toj koncepciji, između svih komponenti poljoprivrednog svijeta postoji stalan protok elektromagnetskih informacija i takozvane vibracije, koncept posuđen iz kvantne fizike. Cilj poljoprivrednika je znanstveno analizirati što su disonancije i koristiti prave frekvencije za vraćanje ukupne ravnoteže .

U biodinamičkoj poljoprivredi homeopatski preparati postaju uzročnici ovog procesa koji podsjeća na principe holističke medicine, a za koje se bolest mora liječiti ne uklanjanjem simptoma, već djelovanjem na cijelo ljudsko tijelo.

U kvantnoj poljoprivredi ovi pripravci moraju biti skladni i rezonantni za ponovno uspostavljanje ravnoteže i poticanje vitalnih energetskih procesa, utemeljenih na “homeopatiji frekvencija”, s većom pažnjom na prirodne cikluse, poštujući prirodu i ljudsko zdravlje. ,

Razlike između biodinamičkog i kvantnog modela ipak postoje i ovdje je moguće dodatno produbiti temu.