Nakon što bik bude pronađen, Mesoprerada će se pobrinuti da mladi bik ne završi u klaonici

Joza, mlado june koje je u utorak prilikom izlaska iz kamiona i ulaska u stočni depo u ekonomskom dvorištu tvrtke Mesoprerada probilo zaštitnu žicu i, pobjegavši preko željezničke pruge u smjeru središta grada, protrčalo slatinskim ulicama, još uvijek nije pronađen i skriva se negdje u šumama rubnog dijela grada, a potraga je i dalje u tijeku.
Prizor mladog bijelog bika od 380 kilograma kako trči središtem grada i pješaka koji je u posljednji trenutak izbjegao nalet životinje uznemirio je građane, ali budući da nitko nije ozlijeđen, mnogi hvale instinktivno nastojanje mladog bika da se spasi od sudbine koja ga je čekala. Mnogima je čak postao simpatičan pa su mu nadjenuli ime, onako slavonsko, Joza.

Iz Mesoprerade oglasili su se priopćenjem kojim se ispričavaju svima koje je mladi bijeli bik prestrašio i koji su doživjeli neugodnost te navode da, srećom, nitko od slučajnih prolaznika i zaposlenika tvrtke nije ozlijeđen. Posebno zahvaljuju policiji i sugrađanima koji pomažu u potrazi. “Iznimno nam je žao i preuzimamo svu odgovornost u nadi da će priča imati sretan kraj. Naglašavamo da je sve bilo u skladu sa svim regulativama te kako je sigurnost bila na nivou, međutim, životinje su vrlo nepredvidljiva bića. U suradnji smo s policijom i nadležnim tijelima koja nam pomažu očuvati sigurnost sugrađana te spasiti bika.”

Predsjednik Uprave Mesoprerade Slavko Mađarić zamolio je sugrađane, ako imaju informacije o nesretnom biku, da svoja saznanja dojave policiji. Nakon što bik bude pronađen, kaže, tvrtka će se pobrinuti da bik ne završi u klaonici, nego će ga vratiti na lokalnu farmu.
Kako bi povećali sigurnost i spriječili slične neugodnosti, u Mesopreradi su odlučili postaviti dodatna žičana ojačanja.