Za ovaj recept potrebno vam je samo 4 sastojka i vruća pećnica. Meso je punjeno krem sirom i vlascem te omotano slaninom. Poslužiti možete uz kuhani krumpir i zelenu salatu.
Sastojci:
900 g pilećih prsa (bez kože, bez kostiju)
230 g krem sira omekšalog
1 žlica vlasca nasjeckanog
12 kriški slanine
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
2. Prepecite slaninu
U tavi na srednje jakoj vatri prepecite slaninu te ju stavljajte na tanjur obložen papirom za pečenje.
3. Sjedinite sir i vlasac
U manjoj posudi sjedinite krem sir i vlasac te ostavite sa strane.
4. Istucite pileća prsa
U vrećicu sa zatvaračem stavite pileća prsa te ih istucite batom za meso.
5. Nadjenite meso
Žlicom izgrabite smjesu s krem sirom i stavite ju na sredinu mesa, ostavljajući malo razmaka od rubova.
6. Napravite roladice
Počevši od manjeg kraja, zarolajte pileća prsa, omotajte s 3 kriške slanine i učvrstite čačkalicom. Ponovite s ostatkom sastojaka.
7. Pecite
Meso stavite u pekač i pecite 30 minuta.
8. Poslužite
Ako želite, pospite s još malo vlasca i poslužite.