Tridesetak poljoprivrednika s područja Čepina svoje su traktore dovezli ispred zgrade općine u znak prosvjeda zbog, govore, nepravedne raspodjele državnog poljoprivrednog zemljišta.

Poljoprivrednici s područja Čepina, njih tridesetak, svoje su traktore dovezli do zgrade općine zbog prosvjeda protiv, kako tvrde, nepravedne raspodjele državnog poljoprivrednog zemljišta.

Na natječaju za zakup 3300 hektara na 25 godina, poljoprivrednici su ili izgubili zemlju ili je nisu dobili, a smatraju da je natječaj napravljen da bi se pogodovalo načelniku općine i njegovom uskom krugu ljudi.

“Sam natječaj je rađen i prilagođen gospodinu načelniku i njegovoj obitelji. Sam načelnik Dražen Tonkovac zadržao je 135 ha svoje zemlje, a njegova supruga 147 ha i ona je najveća dobitnica. Zemlju su dobili kumovi, prijatelji koji ni ne žive u Čepinu, koji tu imaju lažne adrese i po 15-18 godina ne žive na prostoru Čepina”, rekao je organizator prosvjeda Igor Arambašić.

Prosvjednici govore kako se na taj način mlade poljoprivrednike potiče na odlazak iz Hrvatske, a načelnik tvrdi da je sve napravljeno po zakonu.

“Ja tih 134 ha obrađujem 20 godina. Živim od poljoprivrede, zapošljavam ljude. Imam 100 ha trajnih nasada. Nisam se ni na jednu drugu parcelu natjecao, samo na česticu koju ja obrađujem. To sam sebe doveo u nepovoljan položaj. Da mi se jedan stočar javio na česticu – ja ostajem bez zemlje”, rekao je Tonkovac.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime