Ove je godine ukupno posađeno 4.300.000 presadnica rajčice na površini od oko 220 hektara. Sva rajčica koju Podravka prerađuje u Umagu dolazi s hrvatskih polja od 69 kooperanata, čak tri četvrtine ukupnih površina nalazi se na širem umaškom području, dok je jedna četvrtina na području južne Istre u okolici Pule i Ližnjana.
Podravka je jedini proizvođač rajčice u Hrvatskoj, a očekivanja su kako će prinosi biti visoke kvalitete. Kako bi se prihvatile i preradile rekordne količine rajčice, u tvornici će 56 radnika raditi u četiri smjene, a zaposleno je i 30 sezonskih radnika.
Sirovina se ranijih godina prerađivala uglavnom za dobivanje koncentrata rajčice za vlastite potrebe, ali i za potrebe ostalih Podravkinih tvornica.
Ove godine uz liniju proizvodnje koncentrata, Podravka pokreće proizvodnu liniju pasirane rajčice koja bi se finalizirala – punila na liniji Tetra brika od  500 grama. Inače,  ove je godine u tvornicu investirano čak 6,3 milijuna kuna, a danas Podravkina Tvornica povrća slavi 100-tu obljetnicu prerade rajčice u Umagu.