Uprava Sladorane dostavila je sudu popis vjerovnika prema kojem ih je oko 150 s ukupnim potraživanjem od oko 600 milijuna kuna, no pravo stanje utvrdit će povjerenik stečajne nagodbe

Trgovački sud u Zagrebu otvorio je predstečaj u tvrtki Sladorana tvornica šećera, koja obuhvaća virovitičku i županjsku šećeranu, te zakazao za 21. travnja iduće godine ročište na kojem će se odlučivati o planu restrukturiranja Sladorane.

Prijedlog plana restrukturiranja sačinila je Uprava Sladorane tvornice šećera koja je prije mjesec dana i zatražila otvaranje predstečaja zbog dugotrajne blokade računa. U planu se traži potpora vjerovnika za nastavak poslovanja Sladorane, a prijedlogom preustroja vjerovnicima je predloženo pretvaranje 50 posto duga u kapital tvrtke dok bi ostatak duga bio otpisan (90 posto) i jednokratno isplaćen nakon osam godina. Iz ovako sročene ponude Uprava Sladorane izuzela je razlučne vjerovnike koje bi isplatila u cijelosti.

U odluci suda poziva se vjerovnike da do 15. prosinca prijave potraživanja prema Sladorani. Zatraživši otvaranje predstečaja, Uprava Sladorane dostavila je sudu popis vjerovnika prema kojem ih je oko 150 s ukupnim potraživanjem od oko 600 milijuna kuna, no pravo stanje utvrdit će povjerenik stečajne nagodbe Ivan Kurečić čije je imenovanje također dio odluke Trgovačkog suda.

Jutarnji