Sastojci

  30 osoba

Priprema

  1. 1.U posudi za mjesanje umutiti 5 bjelanjaca sa 100gr secera, dodati 1 kasiku prezli, kasiku brasna i 100 gr sjeckanih oraha, pa lagano promijesati kasikom. Smjesu susiti na 150 stepeni oko 45 min. Isto ponoviti jos 2 puta.
  2. 2.Fil 1: u 1/2l mlijeka skuvati razmucen puding sa 5 kasika brasna i 5 kasika secera. Ostaviti da se ohladi.
  3. 3.Fil 2: pjenasto umutiti 15 zumanaca sa 150 gr secera i vanil secerom, zatim dodati 100 ml vode i kuvati na pari dok se ne dobije gust fil.
  4. 4.FIl 3:umutiti margarin sa secerom u prahu pa dodati Fil 1 i Fil 2. Promijesati i podijeliti fil na 2 djela, pa u jedan dodati 100 gr tamne cokolade ( tamni fil ).Tortu filovati ovako: kora-zuti fil-tamni fil-kora-zuti fil-tamni fil-kora-slag.