Direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša zaželjela je dobrodošlicu na sajmove koji su okupili sve najbolje iz poljoprivrede i koji na svojevrstan način znače veliki povratak poljoprivrede u grad Zagreb. Čak šest izlagačka paviljona, na 16.000 četvornih metara, međunarodni sajmovi uz sudjelovanje 21 zemlje, uz 200 sati kvalitetnog program koji će se održavati na šest pozornica, samo su neki od impresivnih podataka. Zato su voditelj sajmova Damir Pavlek i njegov tim, kasnije i od drugih predstavnika pokrovitelja i partnera, dobili velike pohvale.


Zagrebački velesajam u idućih će četiri dana tako biti jedinstveno mjesto, gdje će se, među ostalim, u uređenim i grijanim paviljonima, promovirati poljoprivreda i programi za poljoprivredna zanimanja, ali biti će i najveće nutricionističko savjetovalište. Sajmovi su pripremljeni prema standardima eminentnih međunarodnih organizatora i pokazat će kakve su perspektive u ovoj prevažnoj gospodarskoj grani.


Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović istaknuo je da Komora oduvijek sudjeluje u aktivnostima i podržava ovu značajnu manifestaciju. Upravo je održavanje ovakvih sajmova jedan od njihovih zadataka kako bi okupljene članove, informirali o svim dostignućima na ovome području. Osvrnuo se i na izazove s kojima smobdanas suočeni od energetske krize zbog rata u Ukrajini, rasta cijena za krajnje potrošače i probleme u lancima globalne opskrbe. Naglašena je važnost povezivanja turizma i poljoprivrednih proizvođača.

Grad Zagreb je na sajmovima osigurao prostore za 32 izlagača s područja Zagreba. Osvrnuo se i na poznatu zagrebačku oznaku standard kvalitete “Plavi ceker”.

Sajmove možete posjetiti do nedjelje, 04. prosinca 2022.
Cjelokupan Program sajma Croagro i Sajmova hrane i zdravog živlenja: