Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije, na sajamskom prostoru u Gudovcu otvoren je 23. Međunarodni proljetni sajam. Predstavlja se 400 izlagača iz Hrvatske i još 10 zemalja. Najveći dio ponude čine repro-materijal za proljetnu sjetvu, sadnice i poljoprivredna mehanizacija. Poljoprivrednicima se do nedjelje nudi i stočarska izložba, te brojna predavanja i stručni skupovi. 

U sklopu Proljetnog sajma koji traje do nedjelje, 3. travnja, održava se i 17. Međunarodni pčelarski sajam te Sajam opreme za hortikulturu HOROP, Sajam građevinske i komunalne opreme GRO-KO. Usto, zahvaljujući kvalitetnoj suradnji s uzgajivačima, u sajamskim štalama bit će konji i goveda.

Najmoderniji primjerci traktora, kombajna i ostalih poljoprivrednih strojeva uvijek su na međunarodnom sajmu u Gudovcu. Ove godine potražnja je veća nego ikad. Razlog je rast cijena žitarica i povećavanje ratarske proizvodnje. Tako i ovaj najskuplji traktor, vrijedan dva i pol milijuna kuna, već ima kupca.

Pčelarski sajam ove se godine uklopio u Proljetni, pa je manji nego inače. No, ponuda je raznolika, trži se dobro, a cijene pčelarske opreme nisu se, kažu, znatno povećale. Do nedjelje je na sajmu i mnoštvo stručnih predavanja, najviše posvećenih pčelarstvu.