Traktor i njegov pijani 64-godišnji vlasnik napravili su neviđen rusvaj u okolici Suhopolja, a vlasnik je na koncu završio u bolnici.

Kako je u utorak navela virovitička policija, sve se dogodilo u nedjelju kad je muškarac pod utjecajem alkohola od 1,93 promila u svojem dvorištu počinio neviđenu glupost.

“U namjeri da stavi u pogon traktor, kroz otvorena vrata okrenuo je ključ za pokretanje motora, a da se prije toga nije uvjerio da je poluga ručice mjenjača traktora u brzini.

Traktor se upalio i odmah pokrenuo te je tom prilikom je 64-godišnjak pao na tlo i zadnji lijevi kotač traktora prešao je preko njegove noge”, otkrivaju u policiji.

No, to nije bilo sve. Traktor je nastavio nekontroliranu vožnju. Srušio je dvorišnu ogradu i slomio metalni stup, a na travnatnoj površini ispred ograde oštetio osobni automobil.

Nakon toga, traktor je prešao preko odvodnog kanala te ušao u neograđeno dvorište 84-godišnje susjede. Tamo je udario u betonski bunara te se odbio od njega i nastavio vožnju pa se zabio u betonsku ogradu susjedine kuće.

Tu se konačno i zaustavio. Ozlijeđeni 64-godišnjak prevezen je u Opću bolnicu Virovitica, a izvan je životne opasnosti, zaključuju u policiji.