PAŠKI SIR, PRAMENKO, MEDITERANO i DALMATINAC. PAŠKI SIR i PRAMENKO dobili su srebrne medalje u kategoriji TVRDI, OVČJI SIREVI koja je vrlo općenita kategorija i zato je to veliki uspjeh za Pašku siranu. MEDITERANO, sir s kaduljom, novi proizvod Paške sirane lansiran tek u srpnju ove godine, dobio je srebrnu medalju za NOVI SIR NA TRŽIŠTU, DALMATINAC-miješani sir od ovčjeg i kravljeg mlijeka dobio je brončanu medalju u kategoriji SIREVI NAPRAVLJENI OD MLIJEKA VIŠE OD 1 ŽIVOTINJE.
Ono što je isto bitno je to da smo od 4 sira koje smo poslali na natjecanje osvojili 4 medalje;za svaki sir koji smo poslali.
Na ocjenjivanju koje se događalo u Birminghamu smo osobno sudjelovali pa Vam šaljemo slike u privitku.
World Cheese Awards je prestižno natjecanje na kojem se svake godine natječe preko 2000 sireva iz cijelog svijeta. Ove godine se iz Hrvatske natjecalo 3 proizvođača koji su također osvojili nagrade i medalje te je tako Hrvatska ušla u top 55 sirnih destinacija.

Općenito o tvrtki…
Paška sirana je najstarija sirana na otoku Pagu. S nama je počela priča o PAŠKOM SIRU, najpoznatijem i najnagrađivanijem hrvatskom siru. Mi smo prvi lansirali Paški sir na tržište, prvi mu dali etiketu, prvi ga poslali na natjecanja i dobili medalje za njega…Prvi smo stvorili od Paškog sira brand za kojeg se danas zna ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom svijetu.
Pašku siranu možemo slobodno nazvati majkom paškoga sira jer jedina ima više od 65 godina tradicije proizvodnje paškog sira.
A kako je započela priča o paškom siru i Paškoj sirani?
Daleke 1946. godine osnovana je kao poljoprivredna zadruga, odnosno mala sirana koja je imala i matično stado ovaca. Kroz svoju povijest je prolazila kroz različite organizacijske oblike do 1992. kada nastaje dioničko društvo. Od male zadruge danas je to moderna tvrtka, izvoznica u zemlje EU i SAD.
Paška sirana se bavi proizvodnjom sireva od ovčjeg i kravljeg mlijeka te proizvodnjom ovčjeg mlijeka i mesa. 2008. godine izgrađen je novi pogon za preradu mlijeka i proizvodnju mliječnih proizvoda, djelomično financiran iz pretpristupnih fondova EU i agencije SAPARD. Novi pogon u potpunosti udovoljava europskim standardima i u njemu rade novi i najmoderniji uređaji za proizvodnju sireva.
Paška sirana je dobitnica brojnih međunarodnih i domaćih priznanja; najveći je proizvođač ovčjeg mlijeka za 2009., 2010., 2011. godinu. Posjedujemo zlatne medalje za vrhunsku kvalitetu sireva na različitim manifestacijama, izložbama i sajmovima hrane od kojih su najznačajnije medalje za sireve PAŠKI SIR, PRAMENKO, DALMATINAC i MEDITERANO s World Cheese Awardsa 2011. koji se održavao u Birminghamu.
Neprestano radimo na usavršavanju ne samo kvalitete sireva već i na usavršavanju kvalitete cjelokupnog poslovanja. U skladu s tim uveli smo HACCP i ISO 9001:2008 certifikate u naš sustav. Posjedujemo i HALAL kvalitetu, a naši sirevi su nositelji oznake Hrvatski otočni proizvod.
Misija Paške sirane je: Sigurnost i zadovoljstvo potrošača prije svega.