Na jesenskom sajmu izloženo je 534 grla stoke u 32 različite pasmine goveda, svinja, ovaca, koza peradi i pčela te 70-ak konja. To znači da je jubilarna 20. Državna stočarska izložba najveća do sada. Bjelovarski sajam je rastao u prosjeku 20 posto svake godine prema broju izlagača i prema broju posjetitelja. Kontinuirani rast iz godine u godinu nisu zaustavila ni teška gospodarska vremena.
Od prvog sajma 1993. godine, u „blatu do koljena“ , do danas uloženo je oko 30 milijuna kuna u uređenje sajamskog prostora. Izgrađeno je ili uređeno 6000 metara kvadratnih zatvorenog prostora, tisuće kvadrata asfaltiranih šetnica, vanjskih izložbenih prostora i parkirališta. Još uvijek nismo dostigli izložbene standarde velikih sajmova u svijetu, ali smo stvorili uvjete koji zadovoljavaju i one zahtjevnije izlagače, a  posjetitelji bez obzira na vremenske uvjete mogu uživati u razgledavanju izložbenih prostora i boravku na sajmu.  Ono što je najvažnije stvorili smo sajam na koji ljudi vole dolaziti.“, to su riječi mr. Zlatka Salaja ,direktora Bjelovarskog sajma na održanoj press-konferenciji uoči otvorenja 20-tog jubilarnog jesenskog sajma.
 
[nggallery id=21]
Jubilarni 20. jesenski sajam bit će zapamćen po većem broju posjeta stranih delegacija. Osim dvadesetak stranih izlagača, gospodarskih tvrtki, više nego ikada prisustvovali su delegacije raznih državnih institucija i to Bosne i Hercegovine, Mađarske, Albanije, Poljske i Češke. Posebno je značajan dolazak Primorsko-goranske županije kao županije partnera koji potvrđuje dosadašnju dobru suradnju, a ukazuje na sve bolju povezanost kontinentalne i jadranske Hrvatske.