Bundesverband LandBauTechnik eV godišnje prikuplja rezultate istraživanja o zadovoljstvu trgovaca različitim proizvođačima poljoprivrednih strojeva.

Prvo mjesto: Fendt postiže najbolju ocjenu
AGCO podružnica Fendt uspjela je uvjeriti njemačke trgovce poljoprivrednim strojevima 2021. godine . Fendt je s 15,4 boda postigao najbolju vrijednost u prošlogodišnjem barometru zadovoljstva. Ocjena je poboljšana za 0,4 boda u odnosu na prethodnu godinu.

Osim Fendta, samo su tri druga proizvođača poljoprivrednih strojeva uspjela poboljšati svoju ocjenu. Sveukupno, prosječna ocjena pala je na 13 bodova.

Povećano zadovoljstvo Fendtom

Fendtov direktor prodaje za Njemačku, Andreas Loewel, kaže da Fendt vrlo ozbiljno shvaća ocjene dilera.

U kategorijama prodaja traktora, rezervni dijelovi i odnos prodavač-proizvođač, Fendt je ocijenjen znatno bolje nego 2020. godine.

Sveukupno zadovoljstvo trgovaca Fendtom također se povećalo.

John Deere zauzeo je 9. mjesto na ljestvici zadovoljstva
John Deere je zabilježio pad od 0,6 u ocjeni rukovatelja za 2021. Fendtov glavni konkurent na njemačkom tržištu traktora nalazi se na 9. mjestu u barometru zadovoljstva s 11,7 bodova. U prethodnoj godini John Deere je postigao 12,3 boda.

Traktori Argo s jakim plusom
Argo Grupa širi svoju mrežu na njemačkom govornom području. Zadovoljstvo trgovaca talijanskim proizvođačem traktora poraslo je za 1,4 boda na 15,1 bod u 2021.

Ovo stavlja Argo Tractors na drugo mjesto ispred Sama sa 14,6. Isto je palo za 0,8 bodova.

Pozadina ankete trgovaca
Njemački trgovci već 15 godina ocjenjuju odnos između prodaje i
proizvođača poljoprivrednih strojeva. Ocjenjivanje se odvija u 14 različitih
kategorija, svaka s 0 do 20 bodova.

Kategorije uključuju imidž i javnu sliku, rezervne dijelove, postprodaju i jamstvo, obuku” ili volju za poboljšanjem. Rezultati istraživanja obično se predstavljaju na godišnjim poslovnim danima poljoprivrednog inženjerstva u Würzburgu.